2012-04-29

Städat Uterum

Idag har jag börjat städa ute rummet inför sommaren,det har varit riktigt varm och skönt att sitta där ute.Men som vanligt får man alltid en massa nya ideer och nya saker som måste införskaffas innan det går att göra helt klart,så..på återseende!!


Foto:Tolisinredning

2012-04-26

Drömmar


Foto:Tolisinredning

En annorlunda kruka

Varför plantera i kruka,när man kan kolla i förrådet vad man har!

2012-04-25

Modern trädgård

Ta ditt trädgårds arbete till en högre nivå.






Foto:Housetohome


Kontor

Det här med kontor och städat snyggt,tycker jag är svårt.Det har lätt för att bli stökigt med alla papper räkningar pärmar och pennor som dräller överallt.Hur gör man då för att få det snyggt,stilrent men ändå praktiskt?? Ja kanske..

1.Städa och slänga bort alla gamla onödiga papper.

2.Köp snygga färglada pärmar,ett snyggt pennställ som matchar till.

3.Praktiska ställ för olika papper/räkningar,då behöver inte 
allt ligga som en skräphög på skrivbordet.

4.Och kanske det viktigaste av allt..försöka diciplinera sig själv att lägga allt där det SKA vara,så behöver man aldrig städa..!!





Hur ser ditt kontor ut,? dela gärna med dig av dina bästa tips för ett snyggt och praktiskt kontor.


Foto:Housetohome

Gör dina egna kuddfodral av vaxtyg

Det börjar närma sig att pynta altanen/balkongen,och har du inget tak så är detta en smart idé. Sy dina kuddar och dynöverdrag av vaxduk.Det finns både tjocka och lite tunnare vaxduks tyger. Perfekt om det det skulle börja regna, då är det inte så skyndsamt att plocka in kuddarna.


Matcha med en snygg knäckebrödförvaring av vaxduk.

Foto:Boligmagasinet




Panton Chair

Kan det här vara Din nästa vilostol? Panton Chair,i plast designad av Verner Panton.

Foto: Boligmagasinet.dk

2012-04-24

Hemma pyssel

Här kommer lite tips på hemma pyssel.Dekorera ditt hjärta efter fantasi och behov,lägg det i rabatten,på din bro som en välkommst skylt eller varför inte ge bort det som present nästa gång du blir bjuden på en middag hos grannen. Det är bara din fantasi som stoppar kreationen.




Materialet kallas polystone.Hjärtat,fågel,tags,pappers snören mm finns att köpa hos Village i Umeå

GRATTIS

GRATTIS till madeleine 'colourmad' bengtsson du vinner boken   YESBOX! kommer på posten inom kort.




2012-04-16

Naturträ

Är möbler av naturträ tillbaka i våra hem?Det verkar så om man ska tro Hus och Hems trend experter.
Mattias Ståhlboms och Gabriella Gustafssons senaste projekt, Trotter, här i en trären variant.
Emma Olbers lilla soffbord i alm, pil, lind, kastanj, lönn eller poppel
Pelarbord/soffbord, design Nina Jobs. Bordskiva i glas, fot i ask/natur

Golvlampa, Orbit
Ania Pausers sirliga lampa Knopp i laserskuren björkplaywood och formpressad björk.

Uterum

När solen skiner och de varmaste dagarna kommer fram,börjar det även klia i fingrarna om att få göra iordning uterummet.Att få plocka fram möbler,dekorera och plantera ut växterna som grott nu ett tag inför sommaren. Hur ser din altan/terass/ uterum ut? Dela gärna med dig av ditt bästa tips inför kommande myskvällar i det extra rummet.
Mycket grönt och fina växter ger ett mysigt och varmt intryck.


Planteringsbord är en fin detalj där du kan samla dina favoriter på.
Balkong, terrass, altan kärt barn har många namn, har du ingenting emot att mysa under bar himmel så är detta ett alternativ.


Foto:Skönahem




Dekorationsteknik

Découpage är en dekorationsteknik som kommer från franskans découper = klippa ut. Du kan decoupera på i stort sett alla material från trä till tyg.

Så decouperar du: – Välj helst möbler eller annat med enkla former så att mönsterpassningen blir lättare. – Ytan som ska decouperas bör inte vara sugande. En obehandlad yta ska lackas eller målas innan man börjar. – Skär eller klipp till bilden du vill använda. – Sätt fast den genom att stryka med fernissa på baksidan, var noga med hörnen. – Släta ut bilden med en fuktad svamp under torkningen, så den inte skrynklar sig. – Ett snitt med skalpell kan behövas i stora veck. – Stryk över hela bilden med découpage-fernissa och låt torka i 1 timme. – Stryk flera lager för att "bädda in" bilden väl. Låt varje lager torka väl.

Byrån är découperad med gamla seriestripar.



Foto: Helén Pe och Martin Cederblad


2012-04-15

TÄVLING

Kom ihåg att vara med i utlottningen av två bra böcker,tävlings reglerna är enkla.


Va med i utlottningen av två bra böcker.Allt du behöver göra är att berätta vilken bok du vill ha om du vinner och har du en blogg så dela gärna med dig av tävlingen där. Bok 1.Yes Box en bok om ordning och reda hemma.Lär dig allt om sortera spara och förvara,en bok full av tips knep och ideér. Bok 2. Auktionsguiden Priser trender och goda råd.En bok för dig som är intresserad av antika och gamla saker och vad värdet kan vara i din möbel från 1900-talet.Sista dagen är den 23 pril.

Bruna nyanser

Choklad brun,cafe latte,ja den bruna färgen hade många namn för ett par år sedan,jag undrar är den fortfarande lika populär i hemmet eller har man tröttnat? Vilken är din favoritfärg?

Foto:Country living


2012-04-04

Shabby chic

Lite sneak peak på Shabby chic hemma hos mig




Foto:TolisInredning

Utlottning

Va med i utlottningen av två bra böcker.Allt du behöver göra är att berätta vilken bok du vill ha om du vinner och har du en blogg så dela gärna med dig av tävlingen där.

Bok 1.Yes Box en bok om ordning och reda hemma.Lär dig allt om sortera spara och förvara,en bok full av tips knep och ideér.

Bok 2. Auktionsguiden Priser trender och goda råd.En bok för dig som är intresserad av antika och gamla saker och vad värdet kan vara i din möbel från 1900-talet.


Glöm inte lämna namn och mail adress.
Tävlingen pågår till den 23e April. Lycka till!!

2012-04-01

Påsk pynt

Denna vecka kommer att bestå av mycket påsk pynt inför helgen.Dela gärna med dig här hur du pysslar och donar inför påsken hemma hos dig.

Arkiv