2012-08-13

Höstens inredningstrender 2012

Hösten 2012 handlar framför allt om kontraster. Inred stadslägenheten med lantlig charm, blanda mjuka material med hårda och matcha en stark färg med en ännu starkare,så säger ialla fall Hornbach,som presenterar höstens inredningstrender 2012

Centralt för höstens inredningstrender är bekvämlighet, med fokus på att skapa ett välkomnande hem med inbjudande utrymmen. Hösten 2012 är kontrasternas tid och inredningstrenderna är starkt inspirerade av modevärlden. De kraftfulla färger som vi sett på catwalken under året har smugit sig in i möblemanget där vi friskt tillåts blanda rött, orange, gult och blått och leka fritt med olika färgkombinationer.

Många av inredningstrenderna handlar om att släppa lite på hämningarna och våga mixa och matcha olika mönster, former och material. På väggarna är mönstrade eller flerfärgade tapeter populära och här kan man låta respektive vägg i ett rum få sin egen prägel. Tapeterna kan gärna kombineras med ett utomhusmaterial som bergarten antracit. På golvet är heltäckningsmattan tillbaka och bidrar med en varm, ombonad känsla till den bekvämlighet vi eftersträvar i höst. Annars täcks stora delar av golven med mjuka mattor i mikrofiber eller med en uppsättning trasmattor i olika färger.

Höstens inredningsdetaljer som vi kan leka lite med, och gärna överdosera, är lampor. Belysningen har en central plats i samtliga inredningsstilar och används för att skapa variation och ge rummet karaktär. En golvlampa i krom bidrar med enkel, elegant design och matchas sedan med bordslampor och ljuslyktor i porslin eller trä.
Foto/artikel:Hornbach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arkiv