2011-01-22

Funderar du på att göra om ditt kök?

Valet av bänkskiva är en härlig utmaning. Material, färg och stil ska passa med den övriga inredningen i köket. Dessutom ska skivorna hålla för det dagliga slitaget och rymmas i den totala köksbudgeten. Den bänkskiva du väljer till ditt kök ska hålla lika länge som resten av köket. Här följer några bra tips som får bänken att leva länge. Inspiations bilder:
Rostfritt: Kräver ingen närmare presentation. Bra pris om du håller dig till standardsortimentet, betydligt dyrare om du vill ha ”skräddarsytt”. Aldrig fel. Naturmaterial som trä och sten är långlivade och blir nästan bara finare med åren. Bland bänkskivor i sten är granit den mest tåliga. Kalksten och marmor är porösare och därför känsligare för fläckar från citronsaft, vin och andra sura ämnen som används i köket. En regelbunden inoljning av både sten – och träskivor är ett måste för att bänkskivan skall behålla sin tålighet och lyster. En annan uppstickare bland bänkskivorna är de helt porfria och skarvlösa kompositmaterialen. Denna typ av skiva är i princip underhållsfri och kan fås i alla tänkbara färger och utseenden. En bänkskiva i granit ger dig en arbetsyta som är tålig för både värme och slitage p.g.a. dess hårdhet och densitet. Den är också lätt att rengöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arkiv