2009-08-28

Arga Snickaren

Detta är ett bland många inrednings program som brukar visas i tv,men det som skiljer detta från de andra är att det handlar om så mycket mera än att bara skapa ett nytt hem till familjerna.Denna snickare som "ska" vara arg,tycker jag är en mycket sympatisk och snäll person,Visst han kan säga vad han tycker,och fråga vad de har pysslat med när de själva försökt renovera.Men bakom denna"fasad" av att vara arg så hjälper han dessa människor på en helt annan nivå också,han ser till att de argaste ovänner i ett par,får lösa konflikterna tillsammans så innan programmtiden är slut,har han även kanske löst en eventuell skiljsmässa på köpet. För att renovera tillsammans som par..ja det vet vi väl hur det kan sluta många gånger*ler* "Jag fick se några riktiga skräck exempel"
Uppgivna familjer som bråkar och skriker i minimala, halvfärdiga hem har blivit vardagsmat för snickaren, Anders Öfvergård. När inspelningen av Kanal 5s nya inredningsserie Arga snickaren, drog igång var Anders mest inställd på hemmafix och renoveringar, men istället fick han rädda halvfärdiga hem och rycka in som familjeterapeupt.- Jag fick se några riktiga skräckexempel, säger Anders till Kanal5.se. En del familjer lever utan varken dusch eller toalett. Andra väljer att bygga ut sina hus innan de ens renoverat klart det mest grundläggande. Att ständigt leva i ett byggprojekt sliter också på relationerna Det är inte konstigt att äktenskap börjar knaka när föräldrar sover i stökiga vardagsrum och barnfamiljer samsas på 55 kvadratmeter.- Jag var tvungen att medla mellan föräldrarna, även om jag varken är psykolog, terapeupt eller coach, fortsätter Anders. Vissa par ville knappt prata med varandra - det fanns ingen kommunikation alls. Erika Mollberg Uppdaterad on, 14 jan 2009.
Har du också gått in i renoverings väggen?
Känner du igen dig i familjerna som fått hjälp av Arga snickaren och hans team? Är du också en hemmafixare bortom räddning? Arga snickaren söker nu nya familjer som fastnat i renoveringsträsket.
Ditt hus skulle varit färdigrenoverat för flera år sedan, men kaklet i köket har ramlat ned, isolering sticker fram ur sovrumsväggen och överallt saknas det foder och lister. Stressen och ångesten är dina ständiga följeslagare, din ”att-göra-lista” bara växer och ditt förhållande börjar knaka i fogarna. Ditt hem liknar en byggarbetsplats och du vet inte hur du ska fortsätta.
Behöver du hjälp? Skriv omgående till oss och berätta om ditt hus eller lägenhet och din familj. Beskriv vad i ert hem ni är nöjda med och vad behöver ni hjälp med. Bifoga ett gäng lågupplösta bilder på din familj, på husets exteriör och på alla rummen så att vi får en bra helheltskänsla över ert hem. Glöm inte att skriva var ni bor.
Vill ni se mera av detta från inköpslista,bildgalleri tills familjen kommer hem osv,gå in på
Uppdaterad ti, 09 jun 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arkiv